Magazin
Preminuo poznati irski glumac, ostvario uloge u trilogiji "Thor" i serijama "Rome" i "Vikings" Njegova publicistička firma "Viewpoint" potvrdila je informaciju o smrti glumca, no detalji nisu otkriveni.
#

Poznati irski glumac Ray Stevenson, koji je glumio u TV-serijama kao što su "Rome", "Vikings" i "Dexter", preminuo je u 59. godini, javlja BBC.

Stevenson je bio poznat i po ulogama u filmovima "Thor" i "Divergent", a pojavljivao se i u britanskim TV-serijama "Band of Gold", "Peak Practice" i "Murphy's Law".

Njegova publicistička firma "Viewpoint" potvrdila je informaciju o smrti glumca, no detalji nisu otkriveni. Navodno, Stevenson je hospitalizovan tokom snimanja akcionog filma na italijanskom otoku Ischia.

Stevenson je rođen u Sjevernoj Irskoj, ali se preselio u Englesku kada je imao osam godina. Njegov otac je bio pripadnik Kraljevskih zračnih snaga (RAF) s bazom blizu Lisburna u vrijeme njegovog rođenja, 1964. godine. Porodica se preselila u Newcastle gdje je proveo veći dio svog djetinjstva. Gluma ga je počela interesovati kada je vidio Johna Malkovicha u predstavi u Londonu.

Glumu je studirao u školi Bristol Old Vic Theatre School, a među prvim TV-ulogama je bila ona u drami "The Dwelling Place". Kasnije se pojavljivao u brojnim britanskim TV-serijama uključujući "Waking the Dead", Dalziel and Pascoe" te "At Home with the Braithwaites".

Godine 2004. je glumio viteza u holivudskom filmu "King Arthur". U novije vrijeme je osigurao uloge u uspješnim američkim TV-serijama i filmovima. Imao je ulogu Vostagga u trilogiji "Thor", kao i Titusa Pulla u HBO-voj historijskoj seriji "Rome".

Također, pojavit će se i u nadolazećoj Disney+ seriji "Star Wars: Ahsoka" koju je snimio prije smrti, a u kojoj je glumio Baylana Skolla.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.