Magazin
Prinčevi William i Harry o svom djetinjstvu: Izostajali smo iz škole, kako bismo kupili smeće Britanski prinčevi William i Harry prisjetili su se svog djetinjstva i trenutaka kada su tokom školskih praznika u Norfolku skupljali otpad. Sve to su govorili povodom prinčeva 70. rođendana.
#

– Hodali smo tamo sa štapovima, skupljajući smeće u plastične vrećice. Obojica smo mislili: "Pa dobro, ovo je sasvim normalno, svako to mora raditi" – kazao je William za BBC.

BBC je imao ekskluzivan pristup princu Charlesu tokom zadnjih 12 mjeseci snimajući film “Princ, sin i nasljednik: Charles u 70.” 

U dokumentarcu William zajedno sa svojim mlađim bratom, vojvodom od Sussexa komentira prinčev govor iz 1970. u kojem on upozorava na opasnosti od plastičnog otpada, te objašnjava kako je otac poticao njihovu ekološku osviještenost.

– Koji put bih izostao iz škole kako bih kupio smeće – kaže Harry dodajući da nije svjesno tražio smeće, no kad bi vidio tokom šetnje neki odbačeni komad jednostavno bi ga pokupio. 

– Doslovno sam to radio, jer sam programiran to raditi, zato što to i moj otac radi i zapravo bismo svi tako trebali raditi – kaže Harry.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.