15 C
Sarajevo
26.04.2024

Nenadić: Ja sam sarajevski Hrvat, tu sam cijeli život – nisam bilo čiji fikus

“Ja sam autohtoni sarajevski Hrvat, Bosanac i Hercegovac, ponosim se svojim porijeklom. Sarajlija, rođen u ovom gradu, čitav život, čitav rat, borio se za ono za šta se borila većina u ovoj skupštini”, kazao je danas Mario Nenadić, mandatar za novi saziv Vlade KS odgovarajući na zastupnička pitanja nakon uvodnog ekspozea.

Jedno od pitanja je bilo i “čiji je kandidat” upućeno Nenadiću, na šta je odgovorio:

“Ja sam kadar SBB-a, a dolazim kao zajednički kandidat SDA, SBB i DF-a. Onoga trenutka kad sam predložen za kandidata to je možda ostalo da visi u zraku”, kazao je Nenadić i potom dodao:

- OGLAS -

“Ja sam autohtoni sarajevski Hrvat, Bosanac i Hercegovac, ponosim se svojim porijeklom. Sarajlija, rođen u ovom gradu, čitav život, čitav rat, borio se za ono za šta se borila većina u ovoj skupštini. Ovdje planiram živjeti, oboje djece su mi vezana za ovaj grad i o tome se nema šta reći”.

Kazao je da je možda i ranije trebao ovako jasno kazati.

“Možda sam trebao ranije ovako pojasniti, nisam bilo čiji fikus. Radim da mi djeca imaju bolje obrazovanje, plaćam im školovanje, supruga mi radi 26 godina u privatnom sektoru otkako je diplomirani pravnik. Nemam nikog u desetom koljenu zaposlenom u javnom sektoru”.

 

(N1)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA