8 C
Sarajevo
26.04.2024

Kafedžić: Larson upućen u sve, nekima se bliži kraj! Tek slijede velika iznenađenja!

Da nije bilo političke volje ured za borbu protiv korupcije ne bi postojao! Imam političkih pritisaka! Nisam politički aktivan! Političari nas ismijavali, tek sada nas shvataju ozbiljno! Imamo podršku međunarodne zajednice! Uloga Larsona je veoma važna! On poznaje naš mentalitet!

Bez podrške vlade SAD-a ovaj projekat ne bi uspio! Larson ima iskustvo, kreiranje pravnih antikoruptivnih strategija se od njega očekuje! Tek slijede iznenađenja! Nezavisni smo, odgovorni prema državi! Ne podnosimo nikome izvještaj! Raste povjerenje u ured za antikorupciju, broj prijava raste! U ovoj godini smo imali oko 40 prijava, a od osnivanja 1.200 prijava!

Ne možemo kontrolisati Tužilaštvo! Razgovarao sam s majkom djevojčice Nadin! Larson upućen u sve! Stanje u pravosuđu nije dobro! Mora se mijenjati zakon o VSTV-u, mora se donijeti zakon o provjeri imovine nosiocima pravosudnih aktivnosti! Imamo čuvare zarobljene države! BiH je država u kojoj možete kroz korupciju steći mnogo! Kad vas uhapse, proces suđenja će biti dug i nećete biti adekvatno kažnjeni! Brojni političari su sumnjivim radnjama stekli bogatstvo! Oni postavljaju svoje tužioce! Naše nadležnosti su propisane samo za Kanton Sarajevo! U jednom kantonu mi je ministar zabranio da dolazim! Ako Ured podnese prijave i u sudskom procesu se dokaže da je neka osoba kriva, tad njegova stranka mora da ga smijeni s pozicija!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA