Magazin
Sarajevo će u julu biti centar regije: Čak 27 izvođača iz regije na festivalu Live Stage Od 26. do 28. jula u Sarajevu će biti održan festival Live Stage, jedan od najvećih muzičkih festivala u BiH, ali i regiji, na kojem će nastupiti 27 izvođača iz cijelog regiona
#

"Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio s elektronskom muzikom. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebalo da traju do tri ujutro", rekao je producent festivala Adnan Mundžić.

Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neki od izvođača koje ćemo imati priliku slušati na ovom festivalu.

"Pokušali smo napraviti još više sadržaja pa ćemo u saradnji s Mostarskom rock školom organizovati dnevne aktivnosti i mnogobrojne radionice, dok ćemo u saradnji s Turističkom zajednicom KS organizovati tribinu o temi važnosti festivala za razvoj turizama. Pokušali smo dati priliku i mladim bendovima pa ćemo u sklopu festivala imati demo stage na kojem ćemo široj publici predstaviti mlade bendove", rekao je Mundžić.

Sve festivalske aktivnosti, uključujući i glavni program, su potpuno besplatne.

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo rekla je kako su s obzirom na to da je muzika medij koji spaja ljude smatrali da trebaju podržati ovaj projekt.

"Ovo je prvi festival ove vrste u BiH i nadam se da će iz godine u godinu rasti i povezivati se s drugim festivalima u regiji", rekla je Đapo.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica naglasio je da je ovo velika stvar za Sarajevo, ali i BiH, zbog čega će ministarstvo na čijem je čelu dati sve od sebe da sve protekne u najboljem redu.

Aida Koristović iz Gradske uprave Grada Sarajeva rekla je da je ovaj festival drugačiji i sadržajniji od festivala koji su do sada organizovani u Sarajevu dodajući kako o njegovoj ambicioznosti mnogo govori i broj izvođača koji će nastupiti u samo tri dana i učiniti Sarajevo centrom regije.

Dašak novog vremena festivalu će donijeti DJ dvojac After Affair.

"Prvi put je elektronska muzika uvrštena u zvanični program prije dvije godine kada je Dino Merlin nastupao na javnom dočeku Nove godine i pozvao nas pa smo nastupali pred 80.000 ljudi. Ovo je drugi put da se to dešava. Ja ću biti zadužen za midnight stage koji će se, nadamo se, u budućnosti odvojiti i imati poseban program u drugom dijelu grada", rekao je Bojan Jović iz After Affaira.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.