11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Ghafoor: Indijski borbeni avioni narušili Kontrolnu liniju u regiji Kašmira

Pakistanska vojska saopćila je u utorak da su indijski borbeni avioni narušili Kontrolnu liniju u regiji Kašmira i da su “užurbano izbacili teret”.

Portparol pakistanske vojske, general major Asif Ghafoor, izjavio je da su avioni pakistanskog zrakoplovstva “odmah pokrenuti, a indijski avioni su se vratili” .

Ghafoor je kazao da su indijski avioni došli iz pravca Muzaffarabada u pakistanskom dijelu Kašmira.

- OGLAS -

General Ghafoor saopćio je na Twitteru da su indijski borbeni avioni, nakon što su bili suočeni s “pravovremenim i efikasnim odgovorom pakistanskog zrakoplovstva u žurbi izbacili ‘dragocijeni’ teret dok su bježali prema regiji u blizini Balakota”.

Kazao je da nema žrtava ni štete.

U međuvremenu je pakistanski ministar vanjskih poslova Mahmood Qureshi optužio Indiju da je počinila “ozbiljan akt agresije”, rekavši da njegova zemlja ima pravo da pruži prikladan odgovor.

Qureshi je govorio nakon što je predsjedavao vanrednim sastankom u Islamabadu na kome je razmotrena situacija nakon “upada” indijskog zrakoplovstva na pakistansku stranu Kontrolne linije, saopćio je portparol pakistanskog ministarstva vanjskih poslova.

– Indija je narušila Kontrolnu liniju i Pakistan ima pravo na samoodbranu – izjavio je Qureshi za pakistansku državnu TV.

Kazao je da je premijer Imran Khan sazvao sastanak kako bi se odlučilo o eventualnom odgovoru.

– Naš narod ne treba biti zabrinut indijskim činom, jer su branioci naše zemlje potpuno spremni da odgovore na svaki akt agresije – kazao je on, prenosi Xinhua.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA