Magazin
Svidio vam se Tiger King? Onda morate pogledati i ove prilično bizarne filmove Netflixov Tiger King pobudio je interes javnosti za bizarnim, a nakon što odgledate svih sedam epizoda ove lude vožnje kroz svijet "zooloških kultova koje vode mahom najgori ljudi na svijetu", vjerojatno tražite nešto slično.
#

Filmovi s ove liste možda nemaju uvijek ovako "sretan" splet karizmatičnih luđaka, nezaboravnih video spotova, seksa, zločina i suludih obrata koje je nemoguće predvidjeti, ali neće vas razočarati.

Abducted in Plain Sight

 

Još jedna uspješnica Netflixa. Dokumentarac prati priču Amerikanke Jan Broberg koju je s 12 godina oteo i silovao pedofil Robert Berchtold.

Berchtold se sprijateljio s njenim roditeljima preko mormonske crkve te ih nagovorio da mu dopuste da odvede njihovu kćer, i to dva puta. Roditeljima je manipulirao tako što je s oboje imao seksualne afere, ali odvojeno. Jan je uvjerio da mora imati dijete s njim kako bi "spasili svijet od vanzemaljaca".

Uglavnom, utažit će vašu glad za bizarnim.

Long Shot

 

Ovaj film je zapravo najbolje previše ne opisivati već samo reći da priča prati čovjeka optuženog za ubojstvo i da se krunski dokaz o čemu ovisi njegova sudbina krije na najčudnijem mogućem mjestu.

Weiner

 

Nema ubojstava, ali sve ostalo je dovoljno pomaknuto da zasluži mjesto na listi.

Započinje kao dokumentarni film o predizbornoj kampanji problematičnog kandidata za gradonačelnika, Anthonyja Weinera, a završava kao jedan od najbizarnijih filmova koje ćete pogledati. Nevjerojatan film o životu čovjeka koji je mogao biti velik da nije tolika budala.

Voyeur

 

Gerald Foos proveo je godine tiho promatrajući posjetitelje svog motela s platforme koju je izgradio iznad soba u kojima se naslušao tuđih priča i nagledao svađa, spavanja i jako puno seksa. Foos je bilježio svoja opažanja i odlučio ih podijeliti s piscem Gayom Talesejem kako bi zajedno objavili rezultate ovog uznemirujućeg i moralno upitnog socijalnog eksperimenta.

Redatelj u isto vrijeme prati ovu neobičnu priču prepunu obrata i doznaje sve više o voajeru Foosu i upitnoj Taleseovoj novinarskoj etici.

The Imposter

Frederic Bourdin je francuski prevarant koji je tijekom svoje "karijere" preuzeo identitete više od 500 osoba kako bi se time okoristio na ovaj ili onaj način.

Međutim, stvari se mijenjanju nakon što se pokušava predstaviti kao Teksašanin koji je nestao kada je imao samo 13 godina. Iako uopće ne naliče jedan drugome, Bourdinov šarm i osobnost rezultiraju time da čak i nekoliko članova dječakove obitelji počinju vjerovati da se njihov sin vratio.

No, stvari nisu onakve kakvima se isprva čine. Je li prevarant stvarno uspio uvjeriti očajnu obitelj u svoju priču ili su oni to objeručke prihvatili znajući za njegovu obmanu kako bi prikrili daleko mračniju tajnu?

Three Identical Strangers

 

Redatelj Tim Wardle iza sebe ima nekoliko dokumentaraca, ali ni jedan nije podigao toliko prašine kao najnoviji. Priča je počinje zanimljivo, tri potpuna stranca sreću se u New Yorku 1980. i sasvim slučajno otkrivaju da su identični blizanci razdvojeni nakon rođenja. Trojica 19-godišnjaka ubrzo postaju medijske senzacije, ali tu počinje i onaj mračniji dio priče.

Naime, otkriva se nevjerojatna i uznemirujuća tajna koja nadilazi sva očekivanja koja biste imali o neobičnom slučajnom susretu potpunih stranaca.

Tickled

 

Novozelandski novinar David Ferrier sasvim slučajno nabasao je na neobično natjecanje u škakljanju.

 Ono što mu se isprva učinilo kao simpatična i pomalo blesava priča ubrzo počinje dobivati daleko mračnije obrise nakon što mu organizatori ovog natjecanja iz naoko neobjašnjivih razloga počinju prijetiti.
 
Catfish
 

Budući da je film stvorio termin "catfish", teško je ne otkriti o čemu je ovdje riječ. Dovoljno je reći da centralni lik ove priče, pomalo naivni Nev Schulman, započinje online vezu sa ženom imena Megan o kojoj zna vrlo malo, ali otkriva i više nego je želio nakon što je napokon odluči upoznati.

I dok će neki reći da je ovo priča o romantičnim očajnicima, drugi će se složiti da se radi o nezamislivoj seriji laži i obmana psihotične osobe.

Mommy Dead and Dearest

Dee Dee Blanchard je svetica, brižna majka koja je cijelog svog života skrbila o svojoj bolesnoj kćeri Gypsy Rose koju je pogodilo sve od epilepsije, preko paralize do leukemije.

No, jednog dana Dee Dee pronalaze mrtvu, sumnja pada na njezinu kći, a to je samo početak ove uznemirujuće priče dokumentarca tijekom kojeg otkrivamo što se zapravo događalo iza zatvorenih vrata i kakvi se sve kosturi kriju u ormarima obje "junakinje".

 

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.