2 C
Sarajevo
27.04.2024

Pripadnice LGBT zajednice brutalno pretučene u londonskom autobusu

Incident se dogodio u noći 30. maja u sjevernom Londonu. Dok su sjedile u autobusu, prišla im je grupa od četiri muškarca koji su ih počeli komentarisati na homofobičan način 

Djevojke su zatim bile napadnute, te su zadobile nekoliko udaraca prije nego su napadači pobjegli iz autobusa. Prilikom napada od djevojaka su ukrali mobitel i torbu.

„Obje djevojke su odvedene u bolnicu zbog zadobivenih povreda po licu“ – poručili su iz policije.

- OGLAS -

Melania Geymonat napisala je na Facebooku kako su najmanje četiri muškarca počela uznemiravati nju i njenu djevojku.

„Počeli su se ponašati kao huligani, te zahtjevati da se nas dvije ljubimo kako bi oni mogli uživati gledajući, nazivajući nas pogrdnim seksualnim nazivima“ – napisala je.

Geymonat je izjavila kako se počela šaliti s njima u pokušaju da smiri napetu situaciju. Međutim muškarci su nastavili da ih zlostavljaju bacajući kovanice na njih, te su postajali sve agresivniji.

„Iduće čega se sjećam jest kako se Chris tuče s njima. U istom trenutku sam otišla do nje i vidjela kako joj cijelo lice krvari te da je udaraju tri muškarca. Iduće stvari koje se sjećam je kako udaraju mene“ – rekla je Geymonat.

Gradonačelnik Londona je komentarisao  napad riječima „Odvratan,  mizoginistički napad. Zločine iz mržnje prema LGBT zajednici neće se tolerirati u Londonu.“

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA