Magazin
"Times" oštro kritikovao film "Balkanska međa" Britanski "Times" oštro je napao film "Balkanska međa" ocijenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije
#

"Times" čak na izvjestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite i da je vrijeme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodjene u istinu u opasnosti su život i sloboda".

Film "Balkanska međa" koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava SFOR-a zauzela aerodrom Slatina neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je posljednjih nedjelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država, prenose Nezavisne novine.

Kako je u izjavi za "Sputnjik" rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima riječ je ipak o umjetničkom djelu, a u "srpskoj liniji" su korišćeni i dokumentarni kadrovi.

U filmu "Balkanska međa" glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, a sa ruske strane Anton Pampušni i Goša Kucenko, dok se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Emir Kusturica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.