Magazin
Toše Proeski danas bi proslavio 41. rođendan Da nije stradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, makedonski pjevač Toše Proeski danas bi proslavio 41. rođendan. Tom prilikom, prisjetili smo se nekih zanimljivih činjenica iz njegovog života.
#

Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome, riječi su Toše Proeskog koje i danas žive u njegovim vjernim obožavateljima, ali i široj publici koja je prepoznala njegovu vrijednost i trud. Toše je poginuo je u prometnoj nesreći 16. oktobra  2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, a danas bi proslavio 41. rođendan.

Studirao je pjevanje i bio jedan od najboljih studenata, a glazbena karijera krenula mu je strelovitim usponom kad je imao tek 15 godina. Iako je tad još bio samo makedonska zvijezda, ubrzo se njegova publika brojila u milijunima, u svim državama bivše Jugoslavije. 

Toše je od oca Nikole naslijedio ljubav prema umjetnosti. Otac je po zanimanju bio klesar i slijedio je svog sina od početka njegove karijere. Njegovu slavu doživljavao je kao nešto najljepše što mu se dogodilo u životu. Nikada nije tvrdio da će Toše dostići vrh, jednostavno je govorio 'ovo je Božje dijete'.

- Kao dijete želio je biti liječnik, ali kasnije je glazba ušla u njegov život - rekao je svojevremeno otac. 

U svom posljednjem intervjuu za  makedonsku televiziju, Toše je otvorio dušu. Objasnio je da najviše koncerata i nastupa ima u Hrvatskoj. Na svakom koncertu, priznao je, imao je svoj mali ritual. Tada bi javno pozdravio mamu, tatu i prijatelje.

- Želio bih se malo trgnuti od svega, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, u 'bubanj' i gotovo. Nema povratka. Tražim povratak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, od skidanja šminke, pakovanja. Svega mi je 'do ovdje' Smeta mi sve. Želim, a ne mogu otići na večeru ili trgovinu - otkrio je tada. Za mnoge je već tada izgledao iscrpljeno, a neki su otišli i korak dalje te pisali kako je pjevač tog dana i naslutio tragediju.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.