Magazin
U2 objavio novi album “Songs of Surrender”, četrdeset pjesama u novom "ruhu" Album je pratilac Bonovih memoara “Surrender: 40 Songs, One Story”, koji su strukturirani u četrdeset poglavlja naslovljenih prema pjesmama grupe U2.
#

Fanovi irskog muzičkog sastava ovog vikenda će imati šta raditi. Stigao je novi album "Songs of Surrender" – izdanje sastavljeno od četrdeset najvećih pjesama iz kataloga planetarno poznate grupe U2, koje su ponovo snimljene i osmišljene, tj. dobile su novo "ruho".  

Album koji je producirao gitarist irskog sastava Edge, objavljen je danas za "Island Records" i "Interscope Records". Uglavnom djelo Edgea i pjevača Bona, album se sastoji od ponovno snimljenih i reinterpretiranih verzija četrdeset pjesama iz kataloga benda.

Uvodna pjesma je klasik “One”, dok album zatvara, sasvim prikladno, ratna pjesma “40”.

Album je pratilac Bonovih memoara “Surrender: 40 Songs, One Story”, koji su strukturirani u četrdeset poglavlja naslovljenih prema pjesmama grupe U2. Prearanžirane verzije pjesama prvi put su uključene u audioknjigu memoara, a Bono ih je izveo tokom promotivne turneje knjige.

Snimanje albuma “Songs of Surrender” započelo je 2021. The Edge i Bono neformalno su radili na albumu u Edgeovoj kući u Francuskoj te u studijima za snimanje u Londonu i Los Angelesu. Tokom sesija članovi benda sqrađivali su s brojnim producentima i muzičarima, uključujući Boba Ezrina, Declana Gaffneya, Stjepana Hausera i Duncana Stewarta.

Uz podršku samo violončelista, harfista i muzičkog reditelja Jacknifea Leeja, frontmen je udahnuo novi život stadionskim klasicima svog benda razlažući ih na vlastite uzbudljive, iskrene priče.

Stoga možda nije iznenađujuće da se ono što bi teoretski trebao biti skroman projekt – prerada njihovog starog kataloga u prigušenom, uglavnom akustičnom stilu – pretvorilo u epski pothvat, piše "The Guardian".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.