Magazin
Uskoro na aukciji stvari najpoznatije holivudske plavuše: Moći će se kupiti 175 predmeta koji su pripadali Marilyn Monroe Jedan od najznačajnijih predmeta u zbirci je rukom pisana poruka Charlesa Stanleyja Gifforda, za kojeg je nedavno DNK testiranjem dokazano da je otac Marilyn Monroe.
#

Lične stvari ikone Marilyn Monroe službeno idu na aukciju 17. i 18. decembra, a bit će izloženo više od 175 predmeta koji su pripadali najpoznatijoj plavuši.

Jedan od najznačajnijih predmeta u zbirci je rukom pisana poruka Charlesa Stanleyja Gifforda, za kojeg je nedavno DNK testiranjem dokazano da je otac Marilyn Monroe.

"Ova je kartica jedini poznati materijalni artefakt koji uspostavlja bilo kakvu vezu ili komunikaciju između Gifforda i njegove slavne kćeri", stoji u saopćenju u kojem se također dodaje da se vjeruje da je Gifford lično predao čestitku Monroe dok je bila u bolnici, prenosi People.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Monroe, čije je pravo ime bilo Norma Jeane Mortenson, kćer je Gladys Pearl Baker i Charlesa Stanleyja Gifforda, ali poznato je da nije imala pravi odnos s ocem dok je odrastala.

"Vjeruje se da Gifford nije želio uzrujati svoju ženu i djecu dopuštajući Monroe da bude dio njegova života", stoji u sapćenju o napetoj dinamici Monroe i Gifforda.

Ostali predmeti u Monroeinoj kolekciji uključuju nekoliko kozmetičkih proizvoda — poput tubica s ruževima za usne, umjetnih trepavica, sjenila za oči i još mnogo toga — koji su nekad pripadali zvijezdi, kao i nekoliko haljina koje je Monroe posjedovala i nosila.

Oni koji žele posjedovati dio Monroeine historije također mogu licitirati za različite bilješke/pisma, fotografije, njenu lični čekovnu knjižicu, njenu posljednju člansku iskaznicu Udruženja filmskih glumaca i medicinsku kartoteku koja se odnosi na kozmetičku operaciju koju je Monroe napravila.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.