-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Veliki propust Ukrajine: Portugal i Luksemburg dobijaju pobjede za zelenim stolom?

Ukrajina je sada lider u grupi B sa četiri osvojena boda jer su u prvom kolu u gostima odigrali meč bez golova protiv Portugala. No, postoje velike šanse da Ukrajinci na kraju završe na dnu tabele zbog velike greške koju su napravili.

Naime, Maisfutebol je objavio da je Ukrajina prekršila pravila FIFA-e zbog Juniora Moraesa koji je nastupio u obje utakmice. Ovaj rođeni Brazilac ima pasoš Ukrajine i debitovao je protiv Portugala, ali navodno nije imao pravo na to.

Navodno, Ukrajinci su prekršili propise FIFA-e jer Moraes nije proveo pet godina u kontinuitetu igrajući u Ukrajini i zbog toga nije imao pravo da nastupa za ovu selekciju.

- OGLAS -

FIFA je već upoznata s ovim problemom, a na kraju bi najviše mogli profitirati Luksemburg i Portugal. Naime, ako se ovo ispostavi tačnim Ukrajinci će ostati bez bodova, a pobjede će za zelenim stolom dobiti Portugal i Luksemburg.

Onda bi na iznenađenje svih Luksemburg bio prvi sa šest bodova, a Portugal drugi sa četiri. Srbija bi ostala na jednom bodu, dok bi Ukrajina i Litvanija bili bez bodova, prenosi sportsport.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA