11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH

Duga zadržavanja na izlazu iz naše zemlje bilježimo na graničnom prijelazu Hum. Na ostalim graničnim priijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2019”, još danas u vremenu od 8 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

- OGLAS -

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA