5 C
Sarajevo
25.04.2024

Đilas: Niko nije prijetio novinarima RTS-a

Đilas je za N1 rekao da su to zahtjevi koje okupljeni na protestu “Jedan od pet miliona” traže već nekoliko mjeseci: slobodne izbore, slobodne medije i da prestane agresija i mržnja prema onima koji drugačije misle.

On je kazao da nije bilo incidenata na sinoćnjim demonstracijama ni materijalne štete, osim razbijenog stakla na ulaznim vratima.

“Niko nikom nije prijetio, sve je bilo na pristojnom i civilizavanom nivou”, rekao je Đilas i istakao da lideri Saveza za Srbiju nisu nikada pozivali na nasilne metode.

- OGLAS -

On je, međutim, napomenuo da je policija prelazila svoja ovlaštenja i da je tukla demonstrante, da su neki od njih završili u Urgentnom centru.

Đilas je kazao da će direktor RTS-a Dragan Bujošević morati krivično da odgovara “jer je RTS isti kao Pink” i što obmanjuje javnost i naveo da je sinoćno obraćanje i ponašanje Bujoševića “kukavičko”.

“Mi godinama nemamo mogućnost da se na državnoj televiziji ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom čuje drugačiji glas”, kazao je Đilas i dodao da je Bujošević poručio da demonstranti neće dobiti ni tri minuta i da ne da RTS.

Povodom protesta zakazanog za danas u podne u vrijeme obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Đilas je rekao da ne očekuje incidente, već da očekuje da građani dođu i iznesu svoj stav o Vučiću i onome što on radi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA