Magazin
Da li biste se provozali po ovoj "zmiji"? Strma dvosmjerna cesta koju turisti obožavaju (VIDEO) Prijeći s jednog na drugi kraj provincije nije lako. Pokazuje to i fotografija strme planinske dvosmjerne ceste...
#

Provincija Gansu u sjeverozapadnoj Kini prije pandemije koronavirusa bila je popularna turistička odrednica. To ne čudi ako je poznato da se na ovom prostoru mogu vidjeti raznovrsna prirodna i arhitektonska čuda – od dijelova pustinje Gobi, preko doline Žute rijeke do ostataka nekadašnjeg Puta svile, ali i završetka Kineskog zida.

Na površini od oko 454.000 četvornih kilometara živi tek 25 miliona stanovnika – najviše Kineza i Tibetanaca – te se smatra slabije naseljenim prostorom za kineske standarde. Razlog za to su i brojna planinska područja koja se izdižu na visini od 900 do 5700 metara.

Prijeći s jednog na drugi kraj provincije nije lako. Pokazuje to i fotografija strme planinske dvosmjerne ceste u Gansuu, koja migolji poput kakve zmije. Fotografija je djelo 45-godišnjeg fotografa Jackija Xieja iz Chengdua.

"Cesta povezuje popularna slikovita mjesta s vrha padine i onima ispod", kaže fotograf. Vrlo je strma i zauzeta turistima, a posebno ostavlja bez daha neposredno prije zalaska sunca, kad stijene oko nje poprime nevjerojatnu boju.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.