12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zukanović pobjedu nad Juventusom posvetio žrtvama terorističkog napada u Novom Zelandu

Eriv Zukanović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa puno sampouzdanja stići će na sutrašnje okupljanje Zmajeva pred kvalifikacione mečeve protiv Armenije i Grčke.

Naš defanzivac odigrao je cijelu utakmicu u senzacionalnoj pobjedi njegove Genoe protiv Juventusa (2:0). Zukanović i saigrači nanijeli su prvi prvenstveni poraz Staroj dami u ovoj sezoni, a velike zasluge za trijumf idu i bh. fudbaler.

Ispod dresa tokom pobjede u Đenovi rezultatom 2:0 Zukanović je nosio majicu s natpisom “pray for New Zealand” kako bi odao počast žrtvama terorističkog napada koji se dogodio u petak.

- OGLAS -

Podsjetimo, Brenton Tarrant je u petak u centru novozelandskog grada Christchurca počeo napad ulaskom u džamiju i pucao je prema vjernicima oko pet minuta. Potom je automobilom došao do druge džamije gdje se pucnava nastavila.

Nakon meča Zukanović je zajedno sa rivalom na današnjem meču Miralemom Pjanićem privatnim letom avionom krenuo prema Sarajevu gdje će se sutra u 12 sati okupiti nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA