Magazin
Domaći sladoled od čokolade: Bolje ne može Oni koji misle da ima previše kalorija moraju znati - dobrom sladoledu se u kalorije ne gleda…
#

Ljeto još nije odlučilo da dođe, ali to ne znači da nije vrijeme za sladoled. Čokoladni. Prepun je kalorija, ali - dobrom sladoledu se u kalorije ne gleda…

Sastojci:

  • 5 bjelanaca
  • 10 supenih kašika šećera
  • 5 žumanaca
  • 5 dl slatke pavlake
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml mlijeka
  • 200 g crne čokolade
  • 100 grama lješnika

Priprema:

Mlijeko staviti u šerpu da se dobro zagrije. U činiji umutiti žumance pa mu dodati šećer. U vrelo mlijeko umutite žumance i pustite da se smjesa zgusne kao kada spremate puding. Sklonite sa ringle.

Umutite posebno bjelance pa ga dodajte prohlađenoj smjesi od mlijeka i žumanaca. Zatim umutite slatku pavlaku pa joj dodajte rastopljenu čokoladu. Sjedinite obje smjese (jaja i mlijeko sa slatkom pavlakom i čokoladom).

Sve dobro izmiješajte pa preručite u činiju i po vrhu pospite sjeckanim lješnicima.Ostavite u zamrzivaču najmanje tri sata, preporučuje Story.rs.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.