11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva za 2018. na sjednici Skupštine KS

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će razmatrati Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2018. godinu te Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. 

U Izvještaju se navodi da je Kantonalno tužilaštvo u toku izvještajnog perioda ostvarilo kolektivnu normu od 118,07 posto, te da je udio starih predmeta u kolektivnoj normi  65,92 posto. U Tužilaštvu tužilačku funkciju na početku godine vršilo je ukupno 55 tužilaca, a od toga dva tužioca su na radu proveli manje od šest mjeseci.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite KS, kao i Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti te Prijedlog programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

- OGLAS -

Na dnevnom redu sjednice naći će se  i Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP “GRAS” od 1. januara do 1. februara, te Informacija o radu Uprave KJKP “Vodovod i kanalizacija”.

Dnevni red sjednice, također,  obuhvata  Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti sa kupcima nekretnina.

Zastupnici će razmatrati i prijedloge odluka o davanju saglasnosti na ovogodišnje programe rada i finansijske planove kantonalnih javnih ustanova: Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Zavod za medicinu rada, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zavod za bolesti ovisnosti, Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo, Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu te Apoteke Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA