Magazin
Golf bio nekadašnji statusni simbol u Sarajevu Predstavljena su vozila od golfa 1 do golfa 7, a prezentiran je i električni golf. Golf je veoma popularno vozilo u BiH, naročito u Sarajevu, rekao je Mirko Gerh, organizator "Golf Festa"
# Anadolu Agency (AA)

Više od 20 vlasnika, za mnoge najdražeg automobila Volkswagen golfa, učestvuje danas u Sarajevu na prvom "Golf Festu", prenosi Anadolu Agency (AA).

Organizator Mirko Gerh izjavio je da je riječ o prvom "Golf Festu" u Sarajevu, koji bi trebao postati tradicija.

- Za sada imamo vozila koja su uglavnom iz BiH. Tu su vozila od golfa 1 do golfa 7. Naravno, predstavili smo i električni golf. Golf je veoma popularno vozilo u BiH, naročito u Sarajevu. Ovdje imamo mnogo naših golfova, proizvodenih u tvornici automobila u Sarajevu -, pojasnio je Gerh.

Rekao je i da imaju dvadesetak učesnika.

- Za Golf Fest smo se odlučili jer je golf nekada bio statusni simbol u Sarajevu, ali i bivšoj Jugoslaviji. Sarajevo je poznato po tome što se golf voli i cijeni i na neki način najomiljenije vozilo -, dodao je Gerh.

Među učesnicima je bio i Adi Mulahmetović, ponosni vlasnik golfa Mk1 iz Tvornice automobila Sarajevo.

- Moj otac je dugo radio u tvornici automobila i tu ljubav prema golfovima je prenio na mene. Ovo je vozilo ne samo moje i vaše mladosti nego i cijele države. Auto je iz 1984. godine. Ovo vozilo nisam ni gledao kada se proizvodilo, nisam bio ni rođen. Ovdje ima više sentimentalne nego materijalne vrijednosti -, poručio je Mulahmetović. 
 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.