15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Velika pobjeda Mornara u Ljubljani, Barani sada ozbiljan kandidat za plej-of

Pred meč sa Partizanom u Beogradu, trener Mornara Mihailo Pavićević je kazao da je njegovom timu potrebna neka velika pobjeda kako bi se uključili u pravu borbu za plej-of. Barani protiv Partizana nijesu uspjeli da slave, ali jesu večeras protiv Cedevita Olimpije.

Hrabrom i koncentrisanom igrom od početka do kraja, posebno kada je bilo najvažnije, Mornar je pobijedio u Ljubljani, nakon produžetka, sa 91:90, i dobio je veliki razlog više da se nada da može da se domogne plej-ofa.

Regularni dio meča je u “Stožicama” završen 79:79, ali su gosti u dodatnih pet minuta imali više snage i koncentracije da upišu važan trijumf, deveti u ligi.

- OGLAS -

Sa druge strane, Cedevita Olimpija je doživjela treći uzastopni poraz, šesti ukupno, pa može da sklizne i sa trenutne treće pozicije.

Mornar je vodio tokom čitavog produžetka, koji je trojkom otvorio Šehović, ali je u sljedećem napadu Džejkob Pulen morao van igre zbog petog faula. Nakon nove trojke, ovoga puta Nidama, i pogođenog bacanja Uroša Lukovića, Barani su poveli 86:82. 

Nešto više od dva minuta prije kraja, Hopkins je pogodio trojku za izjednačenja (88:88), a nakon promašaja Šehovića za tri poena, Cedevita Olimpija je u sljedećem napadu mogla i do vođstva. Međutim, Edo Murić je promašio slobodna bacanja, i to je, možda, bio ključni momenat Jer, Nidam je na 62 sekunde prije kraja sa linije penala vratio vođstvo Mornaru (90:88), a nakon dva neiskorišćena napada domaćih i jednog gostiju, na liniji penala, 7,5 sekundi prije kraja, našao se Lens Heris. Pogodio je jedno bacanje, pa je domaćin mogao opet da se nada produžetku.

Međutim, Barani su izabrali da prave faul (Nidam), a ne da brane napad domaćih, pa je Jaka Blažič pogodio oba bacanja i smanjio na 91:90. Bilo je jasno da će domaćin praviti faul, “izabran” je ponovo Heris, koji je mogao da osigura barem produžetak, ali je donio pravu dramu, jer je promašio oba bacanja, pa je Cedevita Olimpija imala nešto više od šest sekundi da dođe do pobjede. Miler Mekintajer je brzo stigao do reketa gostiju, šutirao je sa jedne noge, ali je, srećom po Barane,bio neprecizan…

Što se regularnog toka meča tiče, nakon što je Derik Nidam pogodio sjajnu trojku za izjednačenje (79:79), domaćin je, nakon tajm-auta, imao 14,2 sekunde za posljednji napad za pobjedu. 

Rajan Boatrajt, koji je u Baru, nepotrebno, isprovocirao incident na kraju meča (upad na teren maloljetnog napadača koji ga je zakačio po ramenu navijačkom tribom, jer je Amerikanac iza leđa oduzeo loptu Nidamu na centru, kada je meč već bio odlučen), odlučio je da akciju završi trojkom, ali nije pogodio, pa je pobjednika trebalo da odluči dodatnih peta minuta.

Prije toga, Cedevita Olimpija je u prvoj i drugoj četvrtini vodila do sedam razlike (23:16, 41:34), ali je Mornar u drugoj dionici, serijom 8:0 preokrenuo na 42:21, i do odmora sačuvao pola koša prednosti.

Mornar je u trećem kvartalu povelo pet razlike (53:48), ali su do kraja četvrtine, ali i u posljednjih 10 minuta, dva tima smjenjivala u vođstvu, ne većem od četiri poena (75:71 za domaće).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA