Magazin
I to je moguće: Prijateljstvo mačke i psa oduševljava prolaznike (FOTO) Mnogi građani, iznenađeni i oduševljeni takvim prijateljstvom, često se fotografišu s mačkom i psom Pamukom

Iako se često govori o neprijateljstvu između mačaka i pasa, dešava se da su pas i mačka, ustvari, najbolji prijatelji. 

Upravo takvi prizori se mogu vidjeti u mjestu Persembe, u turskom gradu Ordu, gdje neobično prijateljstvo između mačke i psa privlači veliku pažnju prolaznika.

Pas po imenu Pamuk i mačka, o kojima se brinu vlasnik i uposlenici lokalne čajdžinice, postali su nerazdvojni prijatelji. Građani i posjetioci ne mogu sakriti čuđenje kada vide mačku i psa kako spavaju i igraju se zajedno.

Bulut Genc, uposlenik čajdžinice, ispričao je novinarima da su psa udomili s ulice i brinu se o njemu već sedam godina, a dali su mu ime Pamuk. Dodao je da se pas Pamuk prema mačkama ponaša poput majke.

Mnogi građani, iznenađeni i oduševljeni takvim prijateljstvom, često se fotografišu s mačkom i psom Pamukom. Gulbahar Karahasan ističe da je veoma iznenađena ovim nesvakidašnjim prizorom.

“Ovo prijateljstvo između mačke i psa je zaista divno. Ovo je nešto što se mora zabilježiti fotografijom. Svima ustvari želim ovako čvrsto prijateljstvo”, kazala je ona.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.