17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Nekadašnji selektor BiH izgubio živce na SP-u: Sudijama počeo prijetiti, držali ga igrači.. (VIDEO)

Aco Petrović izgubio je živce u ključnoj utakmici Brazila protiv SAD-a, pa već u drugoj četvrtini završio na tribinama.

Bivši selektor BiH u prvoj četvrtini pokupio je prvu tehničku, a onda u 13. minuti dvoboja potpuno poludio na sudijsku trojku Saverija Lanzarinija (Italija), Ferdinanda Pascuala (Filipini) i Julia Anayju (Panama).

Brazilski centar Anderson Varejao išao je na jedno zakucavanje, a tu prema mišljenju sudaca, ‘popio’ blokadu od američkog centra Mylesa Turnera. Aco Petrović žestoko je reagovao na tu odluku, ušao u teren i glasno protestvovao Sudijska trojka mu je odmah  dodijelila drugu tehničku pogrešku, pa ga i poslala na tribine.

- OGLAS -

Aleksandar Petrović dugo se nije dao s terena koji je na koncu napustio uz pratnju nekolicine svojih saigrača. Brazilu je ovo bila ključna utakmica za plasman u četvrtfinale, ali Acini košarkaši na koncu su visoko poraženi (89-73) od favoriziranih Amerikanaca, pa se tako nisu plasirali među osam najboljih ekipa svijeta..

Kod Amerikanaca su dominiralia Myles Turner (16 koševa, osam skokova) i Kemba Walker (16 koševa, pet asista), dok je u brazilskim redovima najbolji bio Vitor Benite s 21 poenom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA