Magazin
Ona pretvara sobe u čudesni svijet!
Kad se svjetla ugase ovi crteži pretvaraju sobe u sanjivi svijet! Da je umjetnost svakog dana posebnija i da donosi novitete koji su nam se činili nemogućim, dokaz je naredna priča

Réka Fábián, poznatija u javnosti kao Bogi Fabian, mađarska je umjetnica i poznata je po nevjerovatnom umijeću korištenja fluorescentnih i sjajnih- tamnih freski u svojim umjetničkim poduhvatima.

Njena inspiracija polazi od istinskog vjerovanja da je u životu neophodno traženje odgovora postojanja i da nam pogled na različite načine može pomoći da bolje razumijemo svijet oko sebe - ali i ono što uistinu čini nas.

- Kad razmišljam o ljudima koji se osjećaju zatvorenim u svom životnom prostoru ili njihovim umovima, uvijek se probudi želja da ih razveselim na bilo koji način. Vjerujem da kroz moju umjetnost moram upoznati ljude  s "svjetlošću", a moja djela prikazuju taj neobični splet spektra boja koji se uvijek izbori na kraju s svakim oblikom negativne energije -, kazala je umjetnica i dodaje:

- Ultraljubičasto. Tako bih nazvala ovaj čaroban svijet. Isti je pun neobične kombinacije boja i ima mnogo više za ponuditi od onih koji su svoja djela plasirali s uvjerenjem da je umjetnost statična i da ne može dalje od ovog, trenutnog, koje većina koristi u svom radu. Uvijek nastojim da prioritetno uradim nešto potpuno drugačije i da dodam UV i "život" tamnim bojama, kako bih na kraju dobila reflektirajući rezulat. Svaka boja je posebna i ona zaslužuje da zablista. Pokušavam stvoriti sanjive atmosfere, bojati zidove i podove, te osvijetliti moju umjetnost bez izvora energije. Dakle, gledatelj može doživjeti rezultat na dnevnom svjetlu, kao i u mraku, i na taj način uživati u svim njegovim čarima. Moj cilj je stvoriti jedinstvene prostore davajući im identitet i dušu, gdje opuštanje i život postaju iskustvo -, ističe umjetnica u svom blogu bogifabian.com, opisujući svoju umjetnost na posve motivirajući način -, snažnom porukom.

U nastavku pogledajte samo dio magičnih radova koje svakodnevno kreira za svoje klijente. Odmor za dušu, kako kaže Bogi Fabian, postaje životno iskustvo s ovakvim djelima.

 


TAGOVI

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.