15 C
Sarajevo
26.04.2024

Prisustvovat će i Bajević: Sutra žrijeb novog izdanja Lige nacija, Zmajevi u trećem šeširu

Redovni 44. Kongres UEFA-e, na kojem će učestvovati delegati svih 55 nacionalnih asocijacija, bit će održan sutra u Amsterdamu.

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je UEFA-in godišnji izvještaj, a dan prije Kongresa održat će se i sjednica Izvršnog odbora krovne kuće evropskog fudbala. Nogometni savez BiH će na Kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

U Kongresnom centru Beurs van Berlage, nakon UEFA Kongresa, bit će upriličen i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/21. Delegaciji NSBiH na žrijebu će se priključiti i selektor Duško Bajević.

- OGLAS -

Žrijeb će početi u 18 sati. Podsjećamo, selekcija BiH je osigurala plasman u Ligu A, u kojoj se nalaze najbolje evropske reprezentacije.

Naš tim je u trećem šeširu zajedno sa selekcijama Ukrajine, Danske i Švedske. U prvom šeširu su: Portugal, Holandija, Engleska, Švajcarska, u drugom: Belgija, Francuska, Španija, Italija, a u četvrtom šeširu: Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island.

Takmičenje u UEFA Ligi nacija počinje u septembru ove godine.

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA