Magazin
Kolač sa mrkvama: Možete ga jesti za doručak, ručak i večeru Kolač koji će postati stalna poslastica u vašem domu.
#

Sastojci:

- 250 g mrkve

- 250 g maslaca

 -250 g šećera

- 4 jaja

- 450 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- 2 kašike šećera u prahu

- džem od kajsija

 Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac i šećer, zatim postupno dodajte jaja, rendanu mrkvu i brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo.

Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Pečeni kolač izvadite na rešetku, malo ohladite, a zatim presijecite po dužini.

Premažite jednu polovinu džemom od kajsija, pa poklopite drugom polovinom i pospite šećerom u prahu.

Ako koristite okrugli pleh, kolač presijecite na dva dijela, pa donju koru premažite džemom i poklopite gornjom korom.

 

Kolač isijecite na kocke i poslužite.

Prijatno!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.