Magazin
Nesvakidašnja situacija: Ženu ujeo konj u Sutomoru
#

Sredovječnu ženu ujeo je konj dok se vraćala s plaže Štrbina u Sutomoru.

Ova nesvakidašnja situacija ženi je godišnji odmor pretvorila u bolnu muku i neizvjesnost, a okolnosti su otežane zato što do sada konj nije pronađen, pa žena treba primiti i terapiju protiv bjesnila.

- Vraćala sam se s plaže. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus išao je ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, ali iznenada sam osjetila kao neki udarac otraga, neprijatan i jak bol u predjelu leđa. U momentu nisam znala šta me snašlo. Instinktivno sam rukom dohvatila bolno mjesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ujeo me konj - ispričala je žena.

Žena se odmah obratila ljekaru.

- Kada sam se požalila šta mi se dogodilo, većina ljudi gledala me s nevjericom, neki su se i nasmijali. Meni do smijeha nije. Moj odmor pretvorio se u odlazak ljekarima - kaže ova žena iz Srbije, koja u Sutomoru, gdje ima kuću, ljetuje godinama.

U Domu zdravlja Bar potvrđeno je da je ženu ujeo konj.

Dostavili su, navode, izvještaj ljekara veterinarskoj inspekciji.

- Konj nije nađen. Na osnovu pregleda konja utvrđuje se terapija koju žena treba primiti - kazali su u Domu zdravlja Bar.

Od veterinara saznaju - jeste rijetkost da konj ujede, ali se dešava. Konji mogu oboljeti i od bjesnila.

Posljednjih godina veterinari nisu zabilježili slučaj bjesnila kod konja.

Između Sutomora i Čanja nalaze se divlje plaže Štrbina i Maljevik. Netaknuta priroda, šljunkovite plaže, biserno čista voda, kao i ljekovito blato, razlozi su zbog kojih se dolazi u ove uvale.

Ipak, u opisu divlje ljepote prisustvo čopora i krda stoke i nije atrakcija, već očigledno predstavlja rizik.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.