Magazin
Održite dom mirisnim: 5 savjeta koje možete isprobati već danas Naš dom je naša mala oaza mira i zato ga svakodnevno uređujemo i održavamo urednim i čistim koliko god je to moguće. Također svi volimo dom koji odiše svježinom i koji ima autentičan miris kojem se uvijek sa osmijehom na licu vraćamo
#

Uz ove korisne i lagane savjete dom može uvijek odisati svježinom, zato neke od njih možete isprobati već danas:

Čistite i mijenjajte kantu za smeće

Ovo je glavni način na koji možete postići da vaš dom dobro miriše i da se riješite svih neprijatnih mirisa. Kanta za smeće je često puna ostataka poput kora od voća i to može izazvati neprijatne mirise. Dakle, kantu za smeće praznite svakodnevno i redovno je mijenjajte.

Unesite mirisne svijeće 

Držanje mirisnih svijeća na svakom uglu kuće siguran je način da vaša miriše božanstveno. Držite po jednu u svakoj sobi, od dnevne sobe do spavaćih soba, i upalite ih kada god želite osjetiti neki fini miris oko vas.

Očistite tepihe

Tepisi su često jedan od glavnih krivaca za neprijatne mirise u kući. Da biste to izbjegli, pospite malo sode bikarbone po svojim tepisima, a zatim ih usisajte kako biste se riješili čudnog smrada.

Mirisna dekoracija od suhih biljaka

Ona izgleda lijepo i još bolje miriše. Lako je dostupna u svakoj radnji među ukrasima za dom, a čak je možete i sami napraviti jednostavnim miješanjem šake suhog cvijeća sa malo esencijalnog ulja i držanjem u hermetički zatvorenoj posudi najmanje nedjelju dana.

Prokuhajte voće i omiljene biljke

Da bi vaš dom imao ugodan miris, a ne onaj od hrane koju svakodnevno pravite, jednostavno napunite posudu vodom, dodajte izrezani limun i svoje omiljeno voće i biljke. Kuhajte ih na laganoj vatri kako bi se miris bilja i voća prožimao po cijeloj kući, te neutralizirao one manje ugodne od kuhanja.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.