Magazin
Poznati pokret iz pjesme ”Smooth Criminal
Otkrivena tajna popularnog Jacksonovog nagiba od 45 stepeni Poznati pokret koji je bio dio koreografije iz pjesme ”Smooth Criminal“ je spoj posebno dizajniranih cipela i Jacksonovih jakih tetiva
# YouTube

 

Otkrivena je tajna kako je kralj popa Michael Jackson izveo dio koreografije iz pjesme ”Smooth Criminal“ i uspio se nageti 45 stepeni, a da ne padne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rezultati istraživanja na kojem su indijski neurohirurzi radili godinu i po objavljeni su u listu ”Journal of Neurosurgery“. Istraživanje su vodila tri neurohirurga s Instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje (PGIMER) u Indiji. Naime, poznati pokret je spoj posebno dizajniranih cipela i Jacksonovih jakih tetiva.

U istraživanju na kojem su radili Nishant S. Yagnick, Manjul Tripathi i Sandeep Mohindra navodi se kako čak i najbolji plesači uspiju postići nagib između 25 i 30 stepeni. Posebno dizajnirane cipele s trokutastim dodatkom na petama koji je omogućio kralju popa da čvrsto stoji na zemlji i nagne se prema naprijed pod uglom od 45 stepeni, uprkos gravitaciji.

Ipak, neurohirurzi tvrde kako uprkos ovako dizajniranim cipelama, nagib ne bi bilo moguće izvesti bez veoma jakih spinalnih mišića i mišića donjih ekstremiteta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.