Magazin
Papa Franjo: Viski je prava sveta vodica Ljubiteljima viskija nije potrebna posebna potvrda da je njihovo omiljeno piće zaista božansko, ali kad papa Franjo kaže da je viski prava sveta voda, ne zvuči nimalo loše.
# Getty Images

Ljubiteljima viskija nije potrebna posebna potvrda da je njihovo omiljeno piće zaista božansko, ali kad papa Franjo kaže da je viski prava sveta voda, ne zvuči nimalo loše.

Papa Franjo zaista se našalio da je viski prava sveta voda kada su mu škotski svećenici prilikom jednog posjeta darovali bocu tog pića, piše Forbes.

Trenutak kada papa to izgovara zabilježen je na snimci koja je u Vatikanu cenzurirana, ali će se naći  u dokumentarcu o sjemeništarcima na Papinskom škotskom fakultetu u Rimu.

Na snimci papa razgovara sa sjemeništarcima i kada su mu dali bocu, umjesto da je samo preda svom pomoćniku, kako je to uobičajeno s poklonom, podigao ga je i rekao:" Questa e la vera aqua santa ", što znači "ovo je prava sveta voda".

Što se tiče vrste viskija, bila je to boca Obana sa zapadne obale Škotske. Da papa voli viski dokazuju i neke ranije fotografije. Neki svećenici i ranije su svjedočili da je papu oduševio viski koji su mu poklonili, a navodno je rečenicu o svetoj vodici ponovio nekoliko puta.

Dobar viski Papa je dobivao i od britanske kraljevske obitelji. 

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.