1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Danas prvi susreti polufinala nogometnog Kupa BiH

Prve utakmice polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19. igraju se danas.  

Na Gradskom stadionu u Bijeljini sastat će se OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Sarajevo, dok će na stadionu Pacara igrati Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja. Oba susreta počinju od 16.00 sati. 

Iako igraju protiv ekipe iz nižeg ranga, trener Sarajeva Husref Musemić ne potcjenjuje protivnika i od svojih igrača traži maksimalni oprez. 

- OGLAS -

– U ranijim fazama Kupa smo se već sastali s Veležom i kakanjskim Rudarom, te smo u tim susretima vidjeli da su to ekipe koje mogu da nam naprave probleme. Morat ćemo biti oprezni i sa Slogom i uz takav pristup u dvije utakmice doći do rezultata koji će nas odvesti u finale – kazao je Musemić.

Ulogu favorita imaju i nogometaši Širokog Brijega protiv ekipe iz Tešnja.  

Pomoćni trener domaćeg tima Aleksandar Vlaho ističe da respektuju TOŠK-a, koji “plasmanom u polufinale sigurno ima kvalitet”. 

– Ipak, mi smo Široki Brijeg, mi smo premijerligaška ekipa i svjesni smo da smo favoriti u ovom meču. Imat ćemo i neke promjene u sastavu u odnosu na prethodni meč, ali ko god sutra istrči na teren sigurno će uraditi sve da već u prvoj utakmici napravimo rezultat koji bi nas približio finalu – najavio je Vlaho.

Revanš susreti na programu su 10. aprila u Sarajevu i Tešnju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA