7.7 C
Sarajevo
27.04.2024

Konaković i Fahrudin nastavljaju: Prepucavanje i putem društvenih mreža

Fahrudin Radončić je prije od prilike dva sata na svom instagram profilu napisao post pod nazivom “KAKO SU SILNICI POSTALI PLAČLJIVCI”. Nedugo nakon toga ekipa face portala prenijela je taj post u kojem je stajalo sljedeće: 

Opće je poznato kroz šta sam sve prolazio u životu i nikada nisam kukao ili javno zapomagao. Politika je igra za čvrste i snažne ličnosti. U politici je odlazak s vlasti uobičajena demokratska praksa. To se, uostalom, i SBB-u i meni lično već događalo. Sada sam, ipak, iznenađen. Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana. Razumijem, ljudima bez ikakve ozbiljne pretpolitičke životne reference, teško je otići kući i reći ženi ili djevojci da on više nije ministar, da nema službenog vozača koji će kupovati namirnice i djecu voziti u školu, da nema kabineta, sekretarice…Ali, od tih marginalaca koje je poplava izbacila na površinu, mnogo je važnije da nakon današnjeg koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi. To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbira VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu. Lažni marketing, koruptivno slugarenje divljim graditeljima, lopovska kupovina i višemilionski talovi za helikopter koji je trebao biti tri puta skuplji od Dodikovog, poklanjanje 100.000 KM budzetskog novca sebi podobnom i radikalnom imamu ili podjela još 500.000 KM po istom principu, više nisu mogući.

Na isti ovaj post na instagram profilu  komentar mu je ostavio presjedavajući  Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nakon čega je i blokiran zbog istog. O čemu tačno govorimo pogledajte u nastvaku članka. 

- OGLAS -
  
  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA