2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

KUIP KS – Za podnošenje prijava koristite telefon ili internet

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, u uslovima pojačanih epidemioloških mjera radi suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19), te sprečavanje nastanka štetnih posljedica, poziva sve pravne, fizičke osobe i građane da korospodenciju i kontakt sa Upravom ostvaruju putem službenih telefona i e-maila.

Uprava se može kontaktirati na telefon i fax – 569-890, 770-151, telefon za prijave građana:770-156, E-mail: kuip@kuip.ks.gov.ba, te viber broj: 061 160 926, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Slijedeći uputu kriznih štabova ministarstava zdravstva Federacije BiH i KS, cilj ovih mjera je da se u prostorijama Uprave na oba lokaliteta, odnosno Dalmatinska i Aleja Bosne Srebrene bb, izbjegne okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, što bi bilo suprotno propisanim mjerama.

- OGLAS -

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjeg, uz napomenu da će na osnovu podnesenih prijava, na jedan od navedenih načina, biti pravovremeno pokrenuti inspekcijski postupci, o čijem će toku i ishodu podnosioci biti upoznati u predviđenim zakonskim rokovima, poručili su iz KUIP-a KS.

Radi zaštite zdravlja uposlenika i stranaka, Kantonalna uprave za inspekcijske poslove po preporukama epidemiologa, također, je poduzela i provodi preventivne sanitarno-higijenske mjere u službenim prostorijama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA