11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Profesorica iz Bihaća o podjeli Bosne i Hercegovine: ”Šutnjom se ni država ni zemlja ne brane!”

Profesorica Šeherzda Delić iz Bihaća i članica Naše stranke, oglasila se na društvenoj mreži Facebook kritikujući nacionalistički projekat – podjelu Bosne i Hercegovine.

Izjavu prenosimu u cjelosti:

Tresla se gora, rodio se TREĆI ENTITET!!?

- OGLAS -

Dok se bošnjački, probosanski, i svi lijevi politički faktori otimaju za fotelje, HDZ BiH zajedno sa kardinalom Puljićem, uz pomoć predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Predsjedništva BiH Milorada Dodikate te međunarodne zajednice u liku Valentina Inzka, OTIMA DRŽAVU!!

Iz nedavne špijunske afere “Selefije”, koju su vodili mnogi politički faktori iz Hrvatske i BiH, a javnosti je otkrio sposobni novinar #AvdoAvdić, gotovo su svi naši građani shvatili istinsku namjeru Kolindinog prošlogodišnjeg govora mržnje, o 10 000 Selefija u BiH.

Bio je to samo uvod, ili možda nesmotreno otkrivanje, ponovnog oživljavanja zločinačke, međunarodno presuđene organizacije Herceg-Bosne.

Dok je pažnja građana bila zaokupljena pripremama za prvomajsku proslavu, Dragan Čović, novi-stari lider HDZ-e, je 30. 4. osnovao svojevrsnu VLADU HNS-a ili HERCEG-BOSNE, isto nam dođe!

Javno, bez imalo skrupula, Dragan Čović je predsjedavao Osnivačkoj skupštini, na kojoj je dogovoreno sve što se dogovoriti treba za nesmetano administrativno i funkcionalno otcjepljenje bitnog dijela bosanskohercegovačje države.

Na jednom portalu, pročitah i ovo:

“Štaviše, HDZ je na 13. izbornom saboru HDZ-a BiH usvojio dokument u kojem se zvanično konstatira da će se zalagati ZA PODJELU BiH NA TRI ADMINISTRATIVNO-TERITORIJALNE JEDINICE, TE SARAJEVO KAO DISTRIKT.”

Nesebičnu pomoć u ostvarenju ovog nacionalističkofašističkog projekta pružio je kardinal VINKO PULJIĆ, onaj što se umjesto za ljubav koju treba da propagira među narodima i ljudima, ODLUČIO ZA MRŽNJU!

On je 29.4. ove godine, za talijanske medije izjavio:

” Evropa ne poznaje islam dobro i ne zna šta znači živjeti rame uz rame sa islamskim radikalizmom”, te da “Evropa mora ponovo otkriti svoje kršćanske korijene, kršćanski identitet, samo na taj način neće strahovati od islamskog radikalizma!”

A to znači: napravimo Palestinu od preostalog dijela Federacije, poslije po uzoru na Izrael, onemogućimo Bošnjacima i Bosancima život na jedinoj zemlji koju imaju, otmimo im domove, protjerajmo ih, a one koji na to ne pristaju, pobijmo. Baš onako kako čine Izraelci Palestincima!

Predsjednik Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, je tokom posjete Papi 26.4.2019.g. vjerovatno,
a što mediji nisu mogli prenijeti jer nisu bili u mogućnosti čuti, prišapnuo njegovoj svetosti da se RS neće buniti, da iskazuje odanost projektantima otcjepljenja od BiH, predvođenim Kolindom Grabar Kitarović.

Iskazuje lojalnost onima koji dovršavaju proces, kako D.Čović reče: “Uvezivanja svega što nosi ime Herceg -Bosne”.

Lojalnost onima što BiH u ratu nisu mogli uništiti, pa svoje započeto nedjelo evo, dovršavaju u miru.
Da li je političkom Sarajevu i cjelokupnoj međunarodnoj zajednici jasno, da je na sceni, projekat BiH kao fildžan države?

BiH se ne može odbraniti šutnjom!

Ili NEKO misli da je je projekat fildžan države prihvatljiv?

Taj NEKO mora znati da KRAJINA na to ne pristaje i da nikad neće pristati!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA