Magazin
Prvi video Tita u historiji: Ovako je svijet saznao partizane Jedan od najitrigantnijih i planetarno najpoznatijih vezan je za snimak koji je 11 dana prije Desanta na Drvar kamerom snimili britanski fotoreporteri.
#

Turisti koji su proteklih dana posjetili Muzej “25. maj” podno urušene Titove pećine u Drvaru mogli su saznati mnoge zanimljive detalje iz historije ovoga grada, vezane za čuveni Desant na Drvar, ali i događaje koji su mu prethodili.

Jedan od najitrigantnijih i planetarno najpoznatijih vezan je za snimak koji je 11 dana prije Desanta na Drvar kamerom snimili britanski fotoreporteri. Bio je to prvi video materijal u historiji u kojem se pojavljuje Josip Broz Tito. 

 U kratkom filmu od oko tri i po minuta prikazuje se i kako je organizovan oslobodilački pokret, kako žive ljudi na partizanskoj oslobođenoj teritoriji, a ne manjka ni šarmantnih osmijeha mladih partizanki, jer su britanski reporteri ovaj snimak napravili tokom Drugog kongresa Ujedinjenog saveza omladine Jugoslavije USAOJ-a u Drvaru, prenosi Srpskainfo

Pogledajte prvi video Josipa Broza Tita: 
 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.