Magazin
Recept koji ćete sigurno zapisati: Savršeno pahuljasta torta od bijele čokolade i nara Nar je divan jesenski plod kojeg obično jedemo samog, no kao desert posebno je ukusan. Uživajte u ovoj divnoj slastici koja osvaja izgledom i okusom
#

Nar je savršen dodatak u salatama, kao sastojak proizvod koji obično uzimamo samostalno, kao desert, ali daje puno više od sebe. Savršen je u salatama ili kao sastojak umacima, no prava šteta ga je ne ubaciti u savršenu pahuljastu tortu od bijele čokolade.

 Potrebni sastojci:
  • 1 nar
  • 100 g brašna za kolače
  • 150 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jogurt
  • 150 g bijele čokolade
  • 2 kaškice maslaca
  • 2 kaškice šećera u prahu
  • 2 kaškice mlijeka
  • 2 kaškice maslinovog ulja

Priprema:

Očistite šipak. Polovicu zrna šipka zdrobite, a dobiveni sok procijedite.

Sok lagano istucite za šećerom.

Pomiješajte sok od nara sa šećerom, vaniliju i dvije žlice ulja.

Brašno prosijte pa dodajte u smjesu.

Dodajte jogurt, maslac, prašak za pecivo i sol, a zatim dobro promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.

U tijesto dodajte preostala zrna nara (sačuvajte jednu žlica za ukrašavanje) i sve promiješajte.

Okrugli kalup premažite uljem, maslacem ili obložite papirom za pečenje, a zatim ulijte tijesto.

Kolač probodite čačkalicom, i ako izađe čista, kolač izvadite iz pećnice.

Otopite čokoladu s mlijekom, šećerom u prahu i dvije žlice maslaca.

Ostavite da se ohladi i prelijte cijelu površinu torte preljevom, odozgo i po rubovima.

Pospite ostatkom nara i ostavite da se ohladi.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.