Magazin
Sablasne slike iz Austrije: Beč nadgledaju dronom Glavni grad Austrije snimljen dronom iz zraka u jeku koronavirusa zaista izgleda sablasno.

Glavni grad Austrije snimljen dronom iz zraka u jeku koronavirusa zaista izgleda sablasno.

Brojne ulice, šetališta, (zabavni) parkovi, igrališta, ogromni trgovi i druge historijske znamenitosti, koje su u toku jedne kalendarske godine znale privući na milione turista iz cijeloga svijeta, sada su potpuno puste.

"Austrija radi na minimalni pogon. Vlada je u ponedjeljak pooštrila ograničenja izlaska građanima iz njihovih domova kako bi suzbila širenje koronavirusa. Restorani, barovi i trgovački centri su zatvoreni. Samo su trgovine još otvorene", piše austrijski portal Heute.

Građani svoje domove smiju napustiti samo ukoliko moraju ići na posao ili u kupovinu. Čak im je ograničena i šetnja na otvorenom.

Zaista zapanjujuće i nesvakidašnje slike Beča, grada sa skoro dva miliona stanovnika, nad kojim koronavirus također nije imao milosti.

Prema posljednjim informacijama, u Austriji je do sada zabilježeno oko 2.400 inficiranih i šest preminulih od koronavirusa.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.