11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Poznat identitet rudara koje je zatrpao odron, a o njihovoj sudbini se još ništa ne zna

Slavišu Žugića (42) iz Milića i Branislava Ostojića (30) iz Zvornika, kvalifikovane i iskusne rudare, zatrpao je odron u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija “Braćan”, a koja na području opštine Srebrenica posluje u okviru sektora “Rudarstvo” Kompanije “Boksit” Milići.

To je potvrđeno iz ove kompanije, odakle dodaju da se nesreća dogodila danas oko 10 časova. Sudbina rudara, kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, još nije poznata.

“Veća količina materijala, iz krovnog dijela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara”, naveli su iz Kompanije “Boksit” Milići.

- OGLAS -

Kako dodaju, odmah nakon saznanja, Dragan Simić, direktor Sektora “Rudarstvo”, u 11.18 časova obavijestio je republičke rudarskog i geološkog inspektora, koju su već u popodnevnim satima došli na mjesto događaja.

“U 11.19 časova, Rajko Dukić, predsjednika Kompanije ‘Boksit’, obavijestio je komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i PU Zvornik”, rekli su iz Kompanije “Boksit”.

Kako dodaju, ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mjesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.

“Nadležni inspektori izvršili su uviđaj na licu mjesta, pa je očekivati da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga svakako će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće”, napominju iz kompanije “Boksit”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA