5 C
Sarajevo
25.04.2024

Velikani kreću u rat za jednog od najboljih napadača vrijednog preko 100 miliona eura: Manchester City je u velikoj prednosti

Jadon Sancho ponovno puni naslovnice svjetskih medija. 19-godišnji engleski reprezentativac sjajnim je igrama zaludio svijet. Sancho je ove sezone u dresu Borussije Dortmund odigrao 14 utakmica i zabio četiri gola, te upisao sedam asistencija i slovi kao jedan od najboljih mladih igrača današnjice.

Engleski mediji pisali su već o interesu Manchester Uniteda za mladog Sancha, no nastave li ovakvim tempom vjerojatno će ostati bez Lige prvaka, a to znači da su u startu u zaostatku kod privlačenja potencijalnih pojačanja. Daily Mail piše kako se u utrku za 19-godišnjim Englezom ponovno uključio Real Madrid koji ga prati još od 2017. godine kada je iz Manchester Cityja prelazio u Borussiju Dortmund za nešto manje od osam milijuna eura. U Madridu su tada odlučili dovesti Danija Ceballosa koji je bio najbolji igrač Europskog prvenstva za mlade, ali sada bi Sancho napokon mogao završiti među ‘kraljevima’.

Florentino Perez je odlučan u namjeri da osnaži Real i vrati ga na vrh Europe. Velika želja predsjednika madridskog kluba ostaje Kylian Mbappé, ali za njega će pregovori biti puno zahtjevniji i možda neće uspjeti u iduća dva prijelazna roka. Zato u Realu žele što prije dovesti Sancha koji bi trebao pojačati ekipu i čekati Mbappéa da njih dvojica tvore ubojiti napad koji će dominirati idućim desetljećem.

- OGLAS -

Ne zna se koliko bi točno Real morao izdvojiti za Sancha, ali njemački mediji pišu kako bi se cijena mogla kretati oko 115 milijuna eura. U utrku bi se, pišu engleski mediji, mogao uključiti i Manchester City koji možda ima i pravo prvokupa što bi dodatno zakompliciralo stvari. Borussija bi morala obavijestiti Građane o svakoj ponudi koja dođe za Sancha, a City bi ju bez problema mogao izjednačiti i napadača vratiti pod svoje.

Čeka nas zanimljivi prijelazni rok, a sigurno je jedino da od iduće sezone Sancho neće nositi Borussijin dres.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA