17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Magarac 25 godina služio kao prijevozno sredstvo za turiste pa brutalno ubijen u Londonu

Magarac Bimbo, koji je služio kao turističko prijevozno sredstvo čak 25 godina, ubijen je u jugoistočnom dijelu Londona.

Naime, Bimbo je pronađen s dubokom ranom u predjelu stomaka u Elthamu, gdje se nalazio od “penzionisanja” 2012. godine.

Lusi (Lucy Morris), koja živi u blizini i koja je pronašla povrijeđenu životinju, rekla je da je magarca, prije nego što je izdahnuo, pregledao veterinar koji je potvrdio da magarac ima ubodnu ranu.

- OGLAS -

S obzirom na to da je važio za jednog od najstarijih magaraca na svijetu, za njega se, također, govorilo da boluje od laminitisa, bolesti slične trombozi kod ljudi.

Ovaj magarac je bio jedan od nekoliko njih u vlasništvu Lorejn Ahmet (Lorayne), čiji je otac bio organizator vožnji magarcima u blizini Grinvič Parka više od 60 godina prije nego što je preminuo 2012. godine.

Prema lokalnim novinama “Newsshopper”, Bimbo i još jedan magarac su uspjeli pobjeći iz svog ograđenog prostora. U međuvremenu, Lusi Moris ih je pronašla, ali je primijetila da je Bimbo ranjen.

– Prevezla sam magarca da bi ga veterinar pregledao, a on je, nažalost, potvrdio moje strahove. Imao je ubodnu ranu. Ne mogu vjerovati da je neko mogao biti spreman učiniti nešto ovakvo okrutno. Većina magaraca je uplašena, ali Bimbo je bio pripitomljen i mislim da je to bio problem u ovom slučaju – rekla je novinarima Ahmet.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA