12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Zrinjski slavio na Koševu

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine derbi kola su igrale ekipe Sarajeva i Zrinjskog, a konačan rezultat je glasio 0:1.

Sarajevo je od početka držalo inicijativu na terenu. Imali su veći posjed lopte, dok je ekipa Zrinjskog igrala povučeno.

Ipak, Zrinjski je svoje šanse tražio preko kontri, a jedna takva je bila i u 13. minuti, međutim dobru dugu loptu je sjajno pročitao Kovačević koji je reagovao na vrijeme.

- OGLAS -

Prva velika šansa za Sarajevo je bila u 38. minuti preko Stanojevića, koji je sa ruba kaznenog prostora snažno šutirao, ali je golman Brkić bio na nivou.

Dvije minute poslije još jedna šansa za bordo tim, ali ovoga puta loš šut glavom Rahmanovića, koji se našao u lijepoj prilici.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, a više razloga da žale su imali domaći igrači.

Drugo poluvrijeme je ekipa Zrinjskog započela nešto opreznije. Pokušali su više čuvati loptu u svojim nogama.

To im se isplatilo u 52. minuti kada je nakon kornera neometano glavom šutirao Čurjurić, golman Sarajeva je loše odreagovao, a to je iskoristio Mandić koji pogađa za veliko slavlje gostiju.

Dvije minute poslije Hebibović je sjajno šutirao iz slobodnjaka ali Brkić je ponovo bio na visini zadatka.

Obje ekipe su igrale grubo i sve veća nervoza je bila prisutna, što je rezultiralo sa nekoliko žutih kartona.

Sarajevo je napadalo, ali bez konkretnih šansi nije uspjelo doći do poravnanja. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka je na semaforu stajalo 0:1. Zrinjski se ovom pobjedom primakao Sarajevu na šest bodova zaostatka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA