Magazin
The Last of Us Part II Remastered za PS5 zvuči nepotrebno, ali bit će više od samo ljepše grafike The Last of Us Part II Remastered je upravo otkriven s trailerom koji obećava više od samo finije grafike za ionako lijepu igru. Evo šta još sve obećavaju, koliko to košta i kada izlazi.
#

The Last of Us Part II još je toliko svjež i još uvijek vizualno impresivan da je lako zaboraviti da je to zapravo jedna od posljednjih velikih PS4 igara. Na PlayStationu 5 se ta PS4 verzija uredno vrti na višem framerateu, ugodnih 60 fps-a, pa o punokrvnoj PS5 verziji u nekoj formi remastera niko nije ni razmišljao. Ali naravno da su ga upravo najavili – i po svemu sudeći i sami su svjesni da je grafički facelift gotovo pa nepotreban, stoga su u punokrvnu PS5 verziju igre dodali i neke druge novotarije.

Svejedno, ljubitelji finih vizuala bit će veseli kad čuju da su za ovaj PS5 remaster povećali rezoluciju tekstura, Level-of-Detail udaljenosti, kvalitetu sjena, fluidnost izvršavanja animacija “i više” (ne znamo što to “više” znači, ali vjerovatno se radi o manjim finesama). Sve to vidjet ćemo u nativnoj 4K rezoluciji u Fidelity modu, odnosno 1440p rezoluciji upscaleanoj na 4K u Performance modu. Ponudit će i opciju otključanog frameratea za televizore s podrškom za VRR.

Osim toga, ovaj PS5 remaster u pravoj maniri jedne first-party ekskluzive obećava iskoristiti sve specifičnosti PlayStationa 5 kao platforme pa obećavaju brža vremena učitavanja i potpunu podršku za haptičke specifičnosti DualSense kontrolera, odnosno finese adaptivnih trigera.

 
I dok je lako biti ironičan i reći da nam prodaju nepotreban remaster ionako lijepe igre, valja spomenuti da će ova nadogradnja za vlasnike PS4 verzije koštati 10 eura (uz mogućnost prijenosa napretka u kampanji), a uz grafička poboljšanja donijeti će i potpuno novi mod igranja nazvan No Return. Bit će to posebno osmišljeni rougelike survival mod odvojen od glavne priče, gdje ćemo s raznim likovima (ne samo s tri glavna lika) rješavati raznovrsne proceduralno generirane borbene izazove.

Svaki lik imat će svoje prednosti i mane, odnosno drugačiji stil igranja. U pravom rouglike stilu, svaki pokušaj znači kretanje iznova, ali uz određene nagrade za uspjehe iz prethodnih pokušaja, a Naughty Dog naravno obećava veliku raznovrsnost u susretima svaki put kada se vratimo u No Return. Zvuči kao savršen mod za one koji su u The Last of Us Part II najviše uživali u sirovim gameplay mehanikama napucavanja i stealtha.

Tu je i Guitar Free Play mode koji će omogućiti da još ozbiljnije zasviramo gitaru, ali i otključamo druge instrumente. Spominju se i novi skinovi za Abby i Ellie, napredniji Photo Mode kao i veliki fokus na to da igrači koji su igru već prošli, sada dobiju bolji duboki uvid u proces razvoja iste kroz razvojne audio komentare Neil Druckmana i ekipe provučene kroz igrine cutscene, ako ih želite čuti.

The Last of Us Part II Remastered izlazi 19. 1.  sljedeće godine.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.