11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

HDZ, SDA, SBB i DF traže izbor novog rukovodstva Parlamenta FBiH

On je kazao da su sazreli uvjeti za izbor novog rukovodstva Predstavničkog doma.
Iznio je i stav o tačkama dnevnog reda. 

– Svi sistemski zakoni bi trebali proći Vladu, da Vlada bude ta koja će biti predlagatelj ovih zakona koji su zbilja važni za funkcioniranje FBiH. Mišljenja smo i da su sazreli uvjeti da se ide u biranje novog rukovodstva i da ćemo to uraditi u narednom periodu. Do tada da se sjednica prekine, do izbora novog rukovodstva Zastupničkog doma – rekao je Bošković. 

Oštro je reagirao šef Kluba poslanika SDP-a Damir Mašić, stranke iz koje dolazi aktuelni predsjedavajući Elvir Karajbić.
 
– Predložite promjenu redoslijeda, podržat ćemo. Sve i jedna tačka ispunjava sve i jednu poslovničku odredbu. Ti su zakoni bili na raspolaganju Vladi. Nadalje, vi ste navodno definirali većinu ima nekoliko mjeseci. Sad recite ko su kandidati. Odmah ćemo napraviti pauzu, izabrati, ali nemojte zaustavljati rad Parlamenta jer niste u stanju da se dogovorite i koji je danas dan – rekao je Mašić. 

- OGLAS -

Dodao je da neće dozvoliti da HDZ BiH prenese blokadu s državnog na Federalni parlament. 

– Stajališta smo da, koliko god je predsjedavajući Elvir Karajbić (SDP) korektno i kvalitetno radio, su sazreli uvjeti za biranje novog rukovodstva i da ćemo to uraditi u narednom periodu. Do tada predlažemo da se prekine današnje sjednica i to do izbora novog rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, kazao je Bošković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA