12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Selaković: Vučić uskoro u Drvaru

Selaković, koji je u ime Vučića zahvalio za dodijeljeno priznanje, istakao je da će podrška Srbije opštini Drvar, koja je naseljena iskuljčivo srpskim stanovništvom, sada biti još veća.

On je u govoru podsjetio na napore Vučića da Srbiju ekonomski ojača, što će koristiti Srbima i koji žive van njenih granica.

Vučić je dobio priznanje počasnog građanina Drvara dobio, jer je u najtežim vremenima pružio veliku podršku srpskim povratnicima u ovu opštinu, odnosno obezbijedio sredstva za infrastrukture projekte koji su realizovani prošle godine, čija ukupna vrijednost prelazi 300.000 evra.

- OGLAS -

Plaketa opštine Drvar dodijeljena je direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vladi Đajiću za nesebičnu pomoć stanovnicima Drvara u pružanju zdravstvenih usluga u medicinskim ustanovama Srpske.

Đajić je zahvalio za dodijeljeno priznanje, te poručio da će nastaviti da pomaže stanovnicima ovog kraja za koji ga, kako je istakao, vežu uspomene i prijateljstva.

Plakete su dodijeljene i udruženjima Drvarčana u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci, čiji su predstavnici prisustvovali svečanoj akademiji.

Posthumno je odlikovan Dimitrije Morača, četranestogodišnji dječak koji je tragično izgubio život prošle godine. Priznanje su primili njegovi roditelji.

Kompaniji “M:tel” dodijeljena je zahvalnica za sveukupnu pomoć opštini i njenim stanovnicima, a priznanje je primio direktor za korporativne poslove Vladimir Četrović.

Zahvalnice i po 500 KM dobile su učenice generacija u osnovnoj i srednjoj školi u Drvaru Irena Antunović i Milica Polić.

Na svečanoj akademiji nastupilo je amatersko kulturno-umjetničko društvo “Mira Lukač”, etno-ansambli “Uspomene” i “Carza” i srpski diplar Milan Vašalić.

Svečanom akademijom završeno je obilježavanje Dana opštine Drvar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA