8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Komšić: “Stiče se dojam da je smisao Bh. bloka da Radončić uđe u vlast!”

Na direktno pitanje hoće li sudjelovati u vlasti Komšić nije dao precizan odgovor. Ostavio je mogućnost da DF sudjeluje u vlasti, naravno, pod određenim uslovima koje će pokušati ispregovarati sa SDA. Komšić kaže da bi cijeli Bh.blok trebao sudjelovati u vlasti i preuzeti odgovornost za stanje u državi. Također smatra da DF sam, bez SDP-a i Naše stranke, ne bi mogao puno toga promijeniti, prenosi Slobodna Bosna. 

Komšić je govorio i odnosima unutar Bh. bloka. Rekao je da ponekad stiče dojam da je jedini smisao postojanja Bh. bloka da se omogući ulazak SBB-a i Fahrudina Radončića u vlast, odnosno da Bh. bloka nema nikakve ambicije da sudjeluje u vlasti, ali ima ambicije da odlučuje ko će od drugih sudjelovati u vlasti!

Željko Komšić nije precizno odgovorio zašto je otkazan današnji sastanak Bh. bloka, no SB iz pouzdanih izvora saznaje da Komšić taj sastanak nije ni zakazao, nego je na sastanku insistirao Peđa Kojović.

- OGLAS -

Naime, apsurdno ali istinito, Kojović ja na svoje insistiranje pokušao zakazati sastanak u Bh. bloka u  Predsjedništvu u kabinetu Željka Komšića! Nastavak je to već viđenog ponašanja Kojovića i Naše stranke koji su se, iako su njegova najslabija članica, stavili u ulogu svojevrsnog neprikosnovenog lidera Bh. bloka u kojem drugim dvjema strankama nastoje postavljati ultimatume i određivati politike. Stoga je Komšić, otkazivanjem sastanka, izbjegao još jedan pokušaj manipulacije u režiji Kojovića i NS-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA