11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Bolni krici, jecaji i suze u Cazinu: Hiljade ljudi oprostilo se od svirepo ubijene djece

Tuga, suze, jecaji i teški uzdasi članova porodice te nevjerica na licima hiljada prisutnih, samo su neke od riječi kojima se može opisati stanje koje je danas popodne vladalo na Brezovoj Kosi, brdovitom i snijegom zametenom rodnom mjestu majke troje ubijene djece. Tri malena tabuta stajala su ispred nekoliko hiljada osoba kojima snijeg, hladnoća i težak pristup ovom naselju nisu predstavljali nikakvu prepreku da se posljednji put oproste od nedužno ubijenih malenih bića. Tragedija kakva se ne pamti u ovom kraju uzrokovala je nevjericu i tugu na njihovim licima, kao i odsustvo pravilnog rezonovanja činjenica kada je u pitanju ovaj slučaj. Teško da je danas iko uspio pojmiti šta je natjeralo njihovog oca da vlastitoj djeci oduzme ono najsvetije – pravo na život, i to u cvijetu njihove mladosti.

Prije dženaze poznanici i prijatelji porodice okupili su se ispred porodične kuće majke, kako bi, bar na neki način, s njom i ostatkom porodice podijelili ogromnu tugu koja se posljednjih dana nadvila nad njima.

Zbog ubistva sedmogodišnjeg i dvogodišnjeg dječaka i petogodišnje curice u bihaćkom naselju Mali Lug, danas je na prostoru Unsko-sanskog kantona, odlukom Vlade USK, proglašen Dan žalosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA