Magazin
Umro najstariji muž na svijetu (110), njegova udovica ima 104 Julio i Waldramina rodili su se 1910. i 1915. godine, a zajedno su 79 godina te su ukupno imali 214 godina. Lokalni mediji navode da je Julio preminuo zbog nespecifične demencije.
# Facebook

Julio Cesar Mora Tapia imao je 110 godina, a njegova supruga Waldramina Maclovia Quinteros s kojom se vjenčao 1941. godine ima 104 godine. Preminuo je u glavnom ekvadorskom gradu Quitu 22. listopada, a osvojili su Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji bračni par na svijetu, piše Daily Mail.

Julio i Waldramina rodili su se 1910. i 1915. godine, a zajedno su 79 godina te su ukupno imali 214 godina. Lokalni mediji navode da je Julio preminuo zbog nespecifične demencije. Imali su petero djece i sva su završila fakultet.

 

Najstarije dijete im je također umrlo. Imaju 11 unučadi, 21 praunuka i devet prapraunučadi.

Julio i Waldramina u razgovoru za Guinnessovu knjigu rekorda rekli su da vole zajedno otići u kino, vrtlariti te organizirati velike obiteljske večere. Radovali su se okupljanju obitelji nakon ukidanja epidemioloških mjera. Bili su učitelji, a upoznali su se zahvaljujući obiteljskim poznanstvima kad su imali 20 godina.

Suprug Waldraminine sestre bio je Cesarov rođak.  Vjenčali su se 7. februara 1941. godine, sedam godina nakon prvog susreta, a obred su obavili u tajnosti budući da se obitelj protivila njihovoj vezi.

- Nije bilo lagano jer naši rođaci nisu bili u dobrim odnosima, no s vremenom i uz strpljenje uspjeli smo ih ujediniti te smo postali primjer za mlađe generacije - par je ispričao za Guinnessa.

Waldramina je tad pojasnila da ju je kod Julia Cesara privukla njegova poezija, a on je rekao da ga očarala njezina ljepota i karakter. Ustvrdili su da je tajna uspjeha njihovog braka ljubav, zrelost i uzajamno poštovanje.

Prije njih, najstariji par na svijetu bili su Japanci Masao Matsumoto i Miyako Sonoda koji su se vjenčali u listopadu 1937. godine i bili su u braku 80 godina.

 

 

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.