Magazin
Za jednu od najromantičnijih pjesama na svijetu inspiracija je bila ova fatalna plavuša, za kojom su bila luda dva slavna muzičara Jednu od najljepših i najromantičnijih pjesama, ujedno jedan od najvećih hitova svih vremena, Eric Clapton napisao je u septembru davne 1976. čekajući svoju tadašnju djevojku, a buduću suprugu, da se spremi za izlazak

Pune 42 godine prošle su otkako je emitirana pjesma 'Wonderful Tonight' (objavljena je 1977.), a i dandanas, unatoč svemu, u mnogima potiče nevjerojatne emocije, toliko jake da je neki biraju i za svoj prvi ples na vjenčanju. Napisao ju Eric Clapton, a priča o njenom nastanku mnogima je nepoznanica.

Da je napiše, slavnom muzičaru  nije trebalo previše, dovoljno je bilo da pogleda svoju tadašnju djevojku i buduću suprugu Pattie Boyd dok se spremala za izlazak te da riječi i melodija same krenu. Te večeri oni su kao par bili pozvani na zabavu u čast Buddyja Hollyja, koju je organizirao Paul McCartney, a Clapton je čekao svoju djevojku dok se spremala.

Svega se prisjetila i sama akterica pjesme Pattie Boyd, njegova glavna inspiracija koja je još 2008. godine ispričala za The Guardian sve o toj večeri, rekavši kako je Eric Clapton sjedio i svirao gitaru, dok se ona spremala na spratu. 

'Sve je trajalo predugo, nisam se mogla odlučiti i počela sam paničariti oko svoje kose, odjeće, svega, a kada sam sišla, očekivala sam da će biti nervozan, no on mi je rekao da sjednem i poslušam.'

Samo dan nakon što su se vjenčali, 28. marta 1979., Eric Clapton na svom koncertu u Tusconu u Arizoni pozvao je Pattie na pozornicu i pred publikom joj otpjevao pjesmu.

A ko je Pattie Boyd, koja je osim Claptona zavela još jednog slavnog muzičara. Riječ je o britanskoj manekenki i fotografkinji, jednoj od vodećih manekenki 60-ih godina, koja je prije Claptona, od 1966. do 1977., bila u braku s članom Beatlesa Georgeom Harrisonom.

  
 Ono što je nevjerojatno kada je riječ o pjesmi 'Wonderful Tonight' to je da ona u to doba nije bila hit u Velikoj Britaniji, dapače nije joj uspjelo doći ni na top listu među prvih 75 izvođača, no kada je ponovno 'puštena' 1991. godine, i to u live verziji, dogodilo se čudo i danas je jedna od najpoznatijih Claptonovih skladbi.
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.