3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Akcija je uspjela: Nastavlja se potraga za Salom

Nakon što su se u akciju skupljanja novca za nastavak potrage uključili mnogi ljudi, dosad je skupljeno oko 300 hiljada eura, što je dovoljno za nastavak potrage.

Porodica Argentinca je od tog novca unajmila kompaniju Bluewater Recoveries koja će pretražiti morsko dno oko otočića Aldernej u engleskom kanalu gdje se navodno srušio avion sa novim igračem Kardifa.

Potraga za pilotom i bivšim igračem Nanta je obustavljena u četvrtak prošle sedmice nakon što spasioci u tri dana potrage nisu našli nikakve tragove koji dokazuju da su Sala i pilot živi te su šanse da su preživjeli proglasili ravnima nuli.

- OGLAS -

Ta vijest ujedinila je Lea Mesija (Messi), Kantea, Mbapea (Mbappé) kao i Vahu Halilhodžića koji su uputili porodici poruke podrške i poslali apel spasilačkim službama da nastave s potragom. Mnogi sportisti su i uplatili novac kako bi se potraga nastavila, a na kraju su uspjeli sa svojom akcijom.

Podsjetimo, Emilijano Sala bio je u avionu koji je nestao s radara prošlog ponedjeljka u engleskom kanalu, potvrdila je francuska kontrola leta. S njim je bio još pilot Dejv Henderson (Dave), a još nisu pronađeni.

Sala se uputio u Kardif za koji je tada tek potpisao, no tamo nikada nije došao.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA