Magazin
Priroda progutala selo
Zavirite u zeleni raj: Napušteno kinesko selo "progutala" priroda Sigurni smo da ste više puta uočili slike na internetu ovog poznatog odredišta, no da li ste znali pojedinosti o istom? Vodimo vas u zeleni raj, napušteno kinesko ribarsko selo koje je obrgljeno prirodom na nesvakidašnji način!
# Bored Panda
 
Otok Gouqi pripada grupi od gotovo 400 otoka i poznat je kao "Shengsi Islands" i kao takav čini dio Zhoushan arhipealaga, koji se nalazi izvan zaljeva Hangzhou. To je najveći arhipelag u Kini.
 
Tradicionalno, Zhoushan se snažno oslanjao na svoju primarnu industriju, ribarstvo, s obzirom da Zhoushan predstavlja najveće područje ribolova u Kini. Danas s razvojem sekundarne i tercijarne industrije, Zhoushanova ekonomska baza je u velikoj mjeri raznovrsna. Brodogradnja, turistička i uslužna industrija postaju glavni doprinos lokalne ekonomske proizvodnje.
 
Shodno tome, mnoga ribarska sela danas su postala napuštena, a neki od najočuvanijih sela nalaze se upravo na otoku Gouqi.
Shengsi danas važi za popularno turističko odredište i još uvijek je važan ribolovni prostor koji privlači više od 100.000 ribara svake zime.


Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.